160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

İLKADIM KOROSU BÜYÜLEDİ

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2022 - 12:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:16
 

İLKADIM KOROSU BÜYÜLEDİ

İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen "Yörelerimizden Seçmeler" adlı konser programı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
İlkadım Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bağlama ustası ve koro şefi Hızır Aydın yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, 28 türküyü İlkadımlılar için seslendirdi. 14 müzisyen 38 koristten oluşan koro ilk bölümde 14 eseri başarıyla icra etti.5 eseri koro olarak seslendirilen konserde 9 eseri solo olarak söyleyen solistler türkü severlerden alkış topladı.Konserin ikinci bölümünde ise salonun tamamen dolduğu programda 14 eseri seslendiren koroyu izleyenler neşeli türkülerle eğlendi, duygusal türkülerle hüzünlendi ve tüm türkülere eşlik etti. Konser programının sonunda ise saz heyeti, koro ve solistler, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. " Halk Müziği ve Sanat Müziği korolarımız çok büyük başarı elde ediyor" Kültür ve Sanatın kalbi ilkadım’da ilçe halkımıza keyifli bir akşamla baş başa bıraktıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“Yurdun her yerini dolaştık. Anadolu’yu Ardahan’dan Denizli’ye, Trakya’dan Şanlıurfa’ya her yöreden ülkemizin zenginliğini, çeşitliliğini belirten o güzel türküleri dinledik. Ama bunun özel tarafı şu; bu türküleri bizim içimizden yetişen değerli bir Hocamızın düzenlediği ve eğittiği ve yine içimizden birilerinden oluşan bu değerli çiçeklerle, onların oluşturduğu koromuzdan dinledik. Biz İlkadım’da kültürün, sanatın, müziğin, sporun, her yerine belediye olarak katkı verip, sizlere her imkânı sunmaya çalışıyoruz. Bu bizim yaklaşım tarzımız. Onun için çokta mutlu oluyoruz. Salgın sonrası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımız çok büyük başarı elde ediyor. Katılım sağlayan tüm türkü sever halkımıza ve koromuza teşekkür ediyorum” dedi.
İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından düzenlenen "Yörelerimizden Seçmeler" adlı konser programı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

İlkadım Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bağlama ustası ve koro şefi Hızır Aydın yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, 28 türküyü İlkadımlılar için seslendirdi. 14 müzisyen 38 koristten oluşan koro ilk bölümde 14 eseri başarıyla icra etti.5 eseri koro olarak seslendirilen konserde 9 eseri solo olarak söyleyen solistler türkü severlerden alkış topladı.Konserin ikinci bölümünde ise salonun tamamen dolduğu programda 14 eseri seslendiren koroyu izleyenler neşeli türkülerle eğlendi, duygusal türkülerle hüzünlendi ve tüm türkülere eşlik etti. Konser programının sonunda ise saz heyeti, koro ve solistler, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

" Halk Müziği ve Sanat Müziği korolarımız çok büyük başarı elde ediyor"

Kültür ve Sanatın kalbi ilkadım’da ilçe halkımıza keyifli bir akşamla baş başa bıraktıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“Yurdun her yerini dolaştık. Anadolu’yu Ardahan’dan Denizli’ye, Trakya’dan Şanlıurfa’ya her yöreden ülkemizin zenginliğini, çeşitliliğini belirten o güzel türküleri dinledik. Ama bunun özel tarafı şu; bu türküleri bizim içimizden yetişen değerli bir Hocamızın düzenlediği ve eğittiği ve yine içimizden birilerinden oluşan bu değerli çiçeklerle, onların oluşturduğu koromuzdan dinledik. Biz İlkadım’da kültürün, sanatın, müziğin, sporun, her yerine belediye olarak katkı verip, sizlere her imkânı sunmaya çalışıyoruz. Bu bizim yaklaşım tarzımız. Onun için çokta mutlu oluyoruz. Salgın sonrası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımız çok büyük başarı elde ediyor. Katılım sağlayan tüm türkü sever halkımıza ve koromuza teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.