Samsun'a Sel ve Su Baskını Uyarısı! 5 Gün Sağanak Yağış Var!

Samsun'u etkisi altına alan sağanak yağışlı hava, önümüzdeki hafta başına kadar devam edecek Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava sıcaklığının 16/23 derece bandında olacağını ve yağışların etkili olacağını duyururak dikkatli olunması konusunda uyardı.

30 Mayıs 2023 Salı akşam üzeri başlayan yağıların 4 Haziran 2023 Pazar gününe kadar devam edeceği yönündeki bilgilendirmeyi resmi internet sitesi üzerinden yapan Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü için Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı uyarısı yaparken, 1 Haziran ile 4 Haziran tarihleri arasında ise beklenen yağış türünün Gökgürültülü Sağanak Yağışlı olacağını duyurdu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ayrıca Samsun için sel ve su baskını uyarısında bulunarak;

"Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Samsun'un iç kesimleri ile Amasya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" şeklinde paylaşım yaptı!