Canik Belediyesinden Karikatür'e Ortak Kınama!

Canik Belediye Meclisi, Leman Dergisi'nde yayımlanan Hz. Muhammed ve Hz. Musa'ya yönelik hakaret içerikli karikatürleri sert bir dille kınadı. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Hazreti Peygamberimizi ve değerlerimizi hedef alan bu hakaret ifade özgürlüğüyle maskelenemez" dedi.

Canik Belediye Meclisi Temmuz Ayı Kapanış Toplantısı'nda gündeme gelen olay, AK Parti Grubu, MHP Grubu, YRP Temsilcisi ve bağımsız meclis üyelerinin ortak bildirisiyle kınandı. Bildiride, karikatürlerin toplumsal değerleri ve birlikteliği hedef alan bir provokasyon girişimi olduğu vurgulandı.

 

"İfade Özgürlüğü, İnançlara Hakaret Etme Hakkı Vermez"

 

Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, karikatürlerin "fikren tükenmişliğin eşiğine gelenlerin hakareti silah edindiğini" gösterdiğini belirtti. Başkan Sandıkçı, "Peygamber Efendimize, toplumsal değerlerimize ve birliğimize kast etmenin ne mizahla, ne de ifade özgürlüğü adı altında herhangi bir açıklaması olamaz. Hazreti Peygamberimizi ve değerlerimizi hedef alan bu hakaret ifade özgürlüğüyle maskelenemez. İki cihan güneşi Hazreti Peygamberimize ve mukaddes değerlerimize yönelik yapılan hayasız karikatürleri şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Memleket Samsun Haber Sitesi

 

"Çarpık Zihniyetlerin Dışavurumu Olan Karikatürleri Şiddetle Kınıyoruz"

 

Canik Belediye Meclisi tarafından yayımlanan kınama bildirisinde ise karikatürlerin nefret söylemi ve provokasyon olduğu belirtildi. Bildiride, "Milletimiz, Peygamber Efendimizin (S.A.V) sevgisini kalbinde taşır. Bu sevgiyi hedef alanlar bilsinler ki; bu topraklarda mukaddes değerleri ve kardeşliği hedef alan her girişim, birlik ve beraberliğe uzanan her el milletimizin vicdanına çarparak geri döner" denildi.

Meclis üyeleri, "Canik Belediye Meclisi olarak Peygamber Efendimizi (S.A.V), inançlarımızı ve toplumsal birlikteliğimizi hedef alan, çarpık zihniyetlerin dışavurumu olan karikatürleri şiddetle kınıyoruz. Sözde mizah dergisine yönelik başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, inançlarımızı ve birlikteliğimizi hedef alan her türlü girişimin karşısında olacağımızı ifade ediyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın başkanlığında gerçekleştirilen Canik Belediye Meclisi Temmuz Ayı Kapanış Toplantısı, meclis üyelerinin ve vatandaşların hep birlikte Salat-ı Ümmiye'yi okumasının ardından sona erdi.