Samsun'da 4 Aydır Kapalı Olan Buz Sporları Salonu Tepki Topluyor!
Samsun'da 4 Aydır Kapalı Olan Buz Sporları Salonu Tepki Topluyor!
Samsun’da 2018 yılında hizmete giren ve kış sporlarının kalbi konumunda olan Buz Sporları Salonunun, son 4 aydır kapalı olmasına tepkiler büyüyor!
Samsun’da 2018 yılında hizmete giren ve kış sporlarının kalbi konumunda olan Buz Sporları Salonu, 4 aydır kapalı. Sezon hazırlıklarının en kritik döneminde buzsuz kalan kulüpler ve sporcular, idman ve test yarışları için Erzurum ve İzmit başta olmak üzere başka şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Bitmek bilmeyen bakım süreci sebebiyle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tepki yağıyor.
2018 yılından bu yana hizmet veren Samsun Buz Sporları Salonu, son iki yıldır her yaz döneminde yaklaşık 3 ay boyunca kapatılarak sporcuları mağdur ediyordu. Ancak bu yıl durum skandal bir boyuta ulaştı. 14 Temmuz tarihinde "teknik bakım" gerekçesiyle kapılarını kapatan tesis, aradan yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen henüz açılmadı.
Curling, buz hokeyi, artistik buz pateni ve short track branşlarında faaliyet gösteren yüzlerce sporcu, sezon ortasında antrenmansız kaldı. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bakım takvimini planlayamaması ve süreci uzatması nedeniyle sporcular, formlarını koruyabilmek ve test yarışlarına katılabilmek için uzun yol yolculukları yapıyor!
Samsun’da ise kapanma süresi 4 ayı bulmuş durumda. Yetkililerden hem kulüplere hem de sporculara, pistin ne zaman açılacağına dair net bir açıklama yapılmaması şaşırtıyor. Aynı branşta yarışan rakip illerin sporcuları buzda form tutarken, Samsunlu gençlerin imkânsızlıklara ve şehir dışı yollarına mahkûm edilmesi rakipleriyle aralarındaki fırsat eşitliğini tamamen ortadan kaldırıyor.
Spor kulüpleri, veliler ve sporcular, mağduriyetin daha fazla derinleşmemesi adına Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'yi göreve çağırıyor. Samsun Buz Sporları Salonu ne zaman açılacak? Bu uzamanın somut ve şeffaf gerekçesi nedir? Benzer mağduriyetlerin önümüzdeki yıllarda yaşanmaması adına neden planlı ve kısa süreli bir bakım programı uygulanmıyor? 4 aydır buzdan uzak kalan ve şehir dışına gitmek zorunda bırakılarak mağdur edilen sporcuların kayıplarını telafi edecek somut adımlar atılacak mı?
Memleket Samsun Haber Sitesi
Samsun HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



