160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

SBB'nin Katkılarıyla Ladik Fasulye Hasadı Başladı!

EKONOMİ 29.09.2026 - 14:32, Güncelleme: 29.09.2026 - 14:35
 

SBB'nin Katkılarıyla Ladik Fasulye Hasadı Başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen tarımsal projeleri kapsamında ekimi yapılan Ladik Fasulyelerinin hasadı başladı.
Samsun’un öne çıkan yöresel tarım ürünleri arasında yer alan Ladik fasulyesinde tarladaki yoğun mesai başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen tarımsal destek projeleri kapsamında ekimi yapılan fasulyede, üreticiler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaya girerek hasat heyecanını yaşıyor. Üretim sezonu boyunca sunulan altyapı yardımlarının yanı sıra sağlanan alım garantisi sayesinde çiftçiler, ürünlerini pazar kaygısı gütmeden topluyor. Sözleşmeli Tarım Modeli İle Çiftçinin Emeği Güvencede Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sözleşmeli Tarım Modeli ve Ladik Fasulyesi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi”, bölgedeki tarımsal potansiyeli artırmayı ve yerel değerleri korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında tohum ve sulama desteği verilerek toprakla buluşturulan ürünler, hasat döneminde belediyenin sunduğu satın alma garantisiyle koruma altına alınıyor. Çiftçiler toplanan fasulyeleri kurutma sürecine alırken, belediyeye bağlı teknik ekipler de üretim sürecinde olduğu gibi hasat aşamasında da sahada üreticilere rehberlik etmeyi sürdürüyor. Başkan Halit Doğan: "Güven Ortamı Üretim İsteğini Güçlendiriyor" Hasat dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kırsal kalkınmayı sahada tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtti. Doğan, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: "Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin ihtiyacını sahada görerek hareket ediyoruz. Bazen bu ihtiyaç sulama oluyor, bazen tohum, bazen de pazar… Ladik fasulyesinde uyguladığımız model ile üreticimiz tarlasını ekerken de ürününü toplarken de yalnız olmadığını biliyor. Sulama imkânlarını güçlendirdiğimiz, üretim sürecinde yanında olduğumuz çiftçimize satma kaygısı yaşamaması için satın alma garantisi sunduk. Bu güven ortamının üretim isteğini artırdığına inanıyoruz. Yaşanan hasat heyecanı, verdiğimiz desteğin sahadaki en güzel karşılığıdır. Hasadımızın üreticilerimize bereket ve hayırlı kazançlar getirmesini diliyor, üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum." Tek tek elle toplanıp kurutulmaya bırakılan Ladik fasulyesinde yürütülen bu model ile bölgedeki tarımsal sürekliliğin ve üretici gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Memleket Samsun Haber Sitesi
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen tarımsal projeleri kapsamında ekimi yapılan Ladik Fasulyelerinin hasadı başladı.

Samsun’un öne çıkan yöresel tarım ürünleri arasında yer alan Ladik fasulyesinde tarladaki yoğun mesai başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı hedefleyen tarımsal destek projeleri kapsamında ekimi yapılan fasulyede, üreticiler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaya girerek hasat heyecanını yaşıyor. Üretim sezonu boyunca sunulan altyapı yardımlarının yanı sıra sağlanan alım garantisi sayesinde çiftçiler, ürünlerini pazar kaygısı gütmeden topluyor.

Sözleşmeli Tarım Modeli İle Çiftçinin Emeği Güvencede

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sözleşmeli Tarım Modeli ve Ladik Fasulyesi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi”, bölgedeki tarımsal potansiyeli artırmayı ve yerel değerleri korumayı amaçlıyor.

Proje kapsamında tohum ve sulama desteği verilerek toprakla buluşturulan ürünler, hasat döneminde belediyenin sunduğu satın alma garantisiyle koruma altına alınıyor. Çiftçiler toplanan fasulyeleri kurutma sürecine alırken, belediyeye bağlı teknik ekipler de üretim sürecinde olduğu gibi hasat aşamasında da sahada üreticilere rehberlik etmeyi sürdürüyor.

Başkan Halit Doğan: "Güven Ortamı Üretim İsteğini Güçlendiriyor"

Hasat dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kırsal kalkınmayı sahada tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtti. Doğan, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin ihtiyacını sahada görerek hareket ediyoruz. Bazen bu ihtiyaç sulama oluyor, bazen tohum, bazen de pazar… Ladik fasulyesinde uyguladığımız model ile üreticimiz tarlasını ekerken de ürününü toplarken de yalnız olmadığını biliyor. Sulama imkânlarını güçlendirdiğimiz, üretim sürecinde yanında olduğumuz çiftçimize satma kaygısı yaşamaması için satın alma garantisi sunduk. Bu güven ortamının üretim isteğini artırdığına inanıyoruz. Yaşanan hasat heyecanı, verdiğimiz desteğin sahadaki en güzel karşılığıdır. Hasadımızın üreticilerimize bereket ve hayırlı kazançlar getirmesini diliyor, üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."

Tek tek elle toplanıp kurutulmaya bırakılan Ladik fasulyesinde yürütülen bu model ile bölgedeki tarımsal sürekliliğin ve üretici gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Memleket Samsun Haber Sitesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.