160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

SİMDER'den KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Ziyaret!

EKONOMİ 15.09.2025 - 12:29, Güncelleme: 15.09.2025 - 12:29
 

SİMDER'den KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Ziyaret!

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir iş gezisi düzenleyerek, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması ve karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi konuları ele alındı. SİMDER Başkanı Sezgin Aydın: "Kıbrıs'ın Gelişimi İçin Hazırız" 12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen gezi kapsamında, SİMDER heyeti ilk olarak Kuzey Lefkoşa'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından ağırlandı. Ziyarette konuşan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, "SİMDER olarak; Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de üretmeye, inşa etmeye ve gücümüzü yansıtmaya hazırız" dedi. Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Aydın, Cumhurbaşkanı Tatar'ın kendilerini büyük bir samimiyetle karşıladığını ve Kıbrıs'ın tarihi, stratejik önemi ve geleceği hakkında değerli bilgiler paylaştığını belirtti. Aydın, Tatar'ın Kıbrıs'ın gelişimi ve kalkınması için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etmesinin kendileri için bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı. "200'e Yakın Firmamızla Kıbrıs'ın Yanındayız" SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, dernek olarak 200'e yakın firma ile altyapıdan konuta, turizmden sosyal tesislere kadar geniş bir alanda Kıbrıs'a destek olabileceklerini dile getirdi. Ziyaretin, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek ve ortak bir gelecek inşa etmek adına güçlü bir başlangıç olduğunu belirtti. Aydın, "Bugün attığımız bu adım, kardeşlik bağlarımızın pekişmesi ve ortak yarınlarımız için güçlü bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun maketini hediye etti. Diğer Ziyaretler ve İncelemeler SİMDER heyeti, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinin ardından, aslen Samsunlu olan KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'u da makamında ziyaret etti. Heyet, bu ziyaretlerin yanı sıra, adada bir dizi inceleme ve temaslarda bulunarak Kıbrıs'taki potansiyel yatırım alanlarını değerlendirdi. Bu iş gezisinin, Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmesi bekleniyor. Memleket Samsun Haber Sitesi
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir iş gezisi düzenleyerek, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması ve karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi konuları ele alındı.

SİMDER Başkanı Sezgin Aydın: "Kıbrıs'ın Gelişimi İçin Hazırız"
12-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen gezi kapsamında, SİMDER heyeti ilk olarak Kuzey Lefkoşa'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından ağırlandı. Ziyarette konuşan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, "SİMDER olarak; Türkiye için olduğu kadar Kıbrıs için de üretmeye, inşa etmeye ve gücümüzü yansıtmaya hazırız" dedi.

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Aydın, Cumhurbaşkanı Tatar'ın kendilerini büyük bir samimiyetle karşıladığını ve Kıbrıs'ın tarihi, stratejik önemi ve geleceği hakkında değerli bilgiler paylaştığını belirtti. Aydın, Tatar'ın Kıbrıs'ın gelişimi ve kalkınması için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etmesinin kendileri için bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.

"200'e Yakın Firmamızla Kıbrıs'ın Yanındayız"
SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, dernek olarak 200'e yakın firma ile altyapıdan konuta, turizmden sosyal tesislere kadar geniş bir alanda Kıbrıs'a destek olabileceklerini dile getirdi. Ziyaretin, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek ve ortak bir gelecek inşa etmek adına güçlü bir başlangıç olduğunu belirtti. Aydın, "Bugün attığımız bu adım, kardeşlik bağlarımızın pekişmesi ve ortak yarınlarımız için güçlü bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun maketini hediye etti.

Diğer Ziyaretler ve İncelemeler
SİMDER heyeti, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinin ardından, aslen Samsunlu olan KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'u da makamında ziyaret etti. Heyet, bu ziyaretlerin yanı sıra, adada bir dizi inceleme ve temaslarda bulunarak Kıbrıs'taki potansiyel yatırım alanlarını değerlendirdi. Bu iş gezisinin, Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmesi bekleniyor.

Memleket Samsun Haber Sitesi

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.