160*600 sol
Sitenin sağ 160 600

SAMPA'dan 'Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz' Açıklaması!

EKONOMİ 06.08.2025 - 19:25, Güncelleme: 06.08.2025 - 19:25
 

SAMPA'dan 'Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz' Açıklaması!

SAMPA'dan 'Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz' açıklaması: Çalışma düzenini bozacak, tehdit ve hakaret içeren hiçbir tutuma müsamaha göstermeyeceğiz!
SAMPA Otomotiv, geçtiğimiz günlerde bazı çalışanların gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şirket, yaşanan gelişmelerin ardından toplam 23 çalışanla yolların ayrıldığını duyurdu. Firma tarafından yapılan açıklamada, tüm faaliyetlerde hukuka, çalışma barışına ve etik ilkelere bağlılık vurgusu yapılırken, son günlerde şirketin değerleriyle bağdaşmayan bazı üzücü olayların yaşandığı belirtildi. Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ve hafta sonu gerçekleştirilen bazı eylemlere katılan; gösteriler esnasında kamera kayıtlarında tespit edilen ve sosyal medya ile Whatsapp gruplarında şirketimiz ve yöneticilerimiz hakkında hakaret, tehdit ve sinkaflı ifadeler kullanan toplam 23 çalışan hakkında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve iş akitleri feshedilmiştir.” denildi. Eylemlerin şirketin itibarının yanı sıra çalışma ortamındaki karşılıklı saygı, güven ve huzura da zarar verdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: SAMPA Otomotiv olarak, tüm faaliyetlerimizde hukuka, çalısma barışına ve etik ilkelere bağlı kalarak hareket etmekteyiz. Ancak son günlerde, şirketimizin değerleriyle bağdaşmayan bazı üzücü gelişmeler yaşanmıştır. Geçtigimiz hafta ve hafta sonu gerçeklestirilen bazı eylemlere katılan; gösteriler esnasında basının kamera kayıtlarında tespit edilmiş, Whatsapp grupları ve sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda şirketimiz ve yöneticilerimiz hakkında sinkaflı, tehdit içeren ve hakaretamiz ifadeler kullanan toplam 23 çalısan hakkında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve iş akitleri feshedilmiştir. Söz konusu çalışanların eylemleri, yalnızca kurumumuzun itibarına değil, aynı zamanda tüm çalışanlarımız arasında tesis etmeye özen gösterdiğimiz karşılıklı saygı, güven ve huzur ortamına zarar vermektedir. Bu tür davranışların hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılanması mümkün değildir. SAMPA Otomotiv olarak, tüm çalışanlarımızın temel haklarına ve özgürlüklerine saygı göstermekle birlikte, çalışma düzenini bozacak, tehdit ve hakaret içeren hiçbir tutuma müsamaha göstermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş''
SAMPA'dan 'Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz' açıklaması: Çalışma düzenini bozacak, tehdit ve hakaret içeren hiçbir tutuma müsamaha göstermeyeceğiz!

SAMPA Otomotiv, geçtiğimiz günlerde bazı çalışanların gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şirket, yaşanan gelişmelerin ardından toplam 23 çalışanla yolların ayrıldığını duyurdu.

Firma tarafından yapılan açıklamada, tüm faaliyetlerde hukuka, çalışma barışına ve etik ilkelere bağlılık vurgusu yapılırken, son günlerde şirketin değerleriyle bağdaşmayan bazı üzücü olayların yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ve hafta sonu gerçekleştirilen bazı eylemlere katılan; gösteriler esnasında kamera kayıtlarında tespit edilen ve sosyal medya ile Whatsapp gruplarında şirketimiz ve yöneticilerimiz hakkında hakaret, tehdit ve sinkaflı ifadeler kullanan toplam 23 çalışan hakkında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve iş akitleri feshedilmiştir.” denildi.

Eylemlerin şirketin itibarının yanı sıra çalışma ortamındaki karşılıklı saygı, güven ve huzura da zarar verdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

SAMPA Otomotiv olarak, tüm faaliyetlerimizde hukuka, çalısma barışına ve etik ilkelere bağlı kalarak hareket etmekteyiz. Ancak son günlerde, şirketimizin değerleriyle bağdaşmayan bazı üzücü gelişmeler yaşanmıştır.

Geçtigimiz hafta ve hafta sonu gerçeklestirilen bazı eylemlere katılan; gösteriler esnasında basının kamera kayıtlarında tespit edilmiş, Whatsapp grupları ve sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda şirketimiz ve yöneticilerimiz hakkında sinkaflı, tehdit içeren ve hakaretamiz ifadeler kullanan toplam 23 çalısan hakkında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesi uyarınca gerekli disiplin işlemleri uygulanmış ve iş akitleri feshedilmiştir.

Söz konusu çalışanların eylemleri, yalnızca kurumumuzun itibarına değil, aynı zamanda tüm çalışanlarımız arasında tesis etmeye özen gösterdiğimiz karşılıklı saygı, güven ve huzur ortamına zarar vermektedir. Bu tür davranışların hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılanması mümkün değildir.

SAMPA Otomotiv olarak, tüm çalışanlarımızın temel haklarına ve özgürlüklerine saygı göstermekle birlikte, çalışma düzenini bozacak, tehdit ve hakaret içeren hiçbir tutuma müsamaha göstermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

SAMPA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş''

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve memleketsamsun.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.